• FIT-LEI

Inā makemake ʻoe e loaʻa ke kino olakino a me nā ʻiʻo ikaika, ma kahi o ka hoʻomaʻamaʻa ikaika a me ka hoʻomaʻamaʻa aerobic, ʻo ka hoʻomaʻamaʻa ʻana kekahi mea nui.ʻOiai he mea maʻalahi ka hoʻolōʻihi ʻana, ʻaʻole hiki ke mālama ʻia nā pōmaikaʻi.

hooikaika kino 1

 

Eia nā pōmaikaʻi 6 o ka hoʻomaʻamaʻa hoʻopololei mau.

1. E hoemi i na eha ha'uki

ʻO ka hoʻolōʻihi ʻana ma mua o ka hoʻoikaika kino hiki ke hoʻomāmā i nā ʻiʻo a hoʻemi i ka pōʻino.Hiki i ka hoʻomaʻamaʻa ʻana ke hoʻonui i ka maʻalahi o ka hui, hoʻonui i ke kino, a pale i ka loaʻa ʻana o nā ʻeha haʻuki e like me ka sprains.

2. Hoʻonui i ka maʻalahi o ka ʻiʻo

Hiki i nā hoʻomaʻamaʻa hoʻolōʻihi maʻamau ke hoʻomāmā i nā ʻiʻo a hoʻonui i ka maʻalahi o ke kino.ʻAʻole hiki i kēia ke hoʻoikaika iā ʻoe i nā haʻuki, ʻoi aku ka maʻalahi o ka hoʻopau ʻana i kekahi mau neʻe paʻakikī, akā ʻoi aku ka maʻalahi o ke ola o kēlā me kēia lā o ke kulou ʻana, hāpai i nā wāwae a me nā hana ʻē aʻe.

hooikaika kino 1

3. Hoʻomaha i ka luhi kino

ʻO ka poʻe e noho pinepine ana i ka hana, hiki ke luhi i ke kino a me ka ʻeha o ka ʻiʻo.A ʻo ka hoʻomaʻamaʻa ʻana e hiki ke hoʻomaha i kēia mau manaʻo o ka luhi, i hoʻomaha a hoʻomaha ke kino.ʻO ka hoʻomaʻamaʻa ʻana i ke ola i kēlā me kēia lā hiki ke hoʻāla i ke kino a me ka lolo a hoʻomaikaʻi i ka pono hana.

4. Hoʻomaikaʻi i ke kūlana maikaʻi ʻole

Nui ka poʻe no ka lōʻihi o ka noho hewa ʻana, a i ʻole ka hunchback maʻamau, ke kulou ʻana a me nā kūlana ʻino ʻē aʻe, e hopena i nā pilikia like ʻole o ke kino.A hiki i ka hoʻomaʻamaʻa ʻana ke hoʻoikaika i ka pūʻulu ʻiʻo kino, kōkua i ka hoʻomaikaʻi ʻana i kēia kūlana maikaʻi ʻole, hana i kahi kūlana pololei, hoʻomaikaʻi i ko lākou ʻano ponoʻī.

hooikaika kino 2

5. E hoʻomaikaʻi i ka hana haʻuki

Hoʻomaikaʻi ka hoʻolōʻihi maʻamau i ka hana a hoʻoikaika i kou mau ʻiʻo.Ma kēiaʻano, hiki i kou kino ke hoʻohui a paʻa i ka wā o ka hoʻolālā, e hoʻonui i ka hopena a me ka leʻaleʻa o ka hoʻolālā.

6. E hoʻomaikaʻi i kou kūlana noʻonoʻo

I ka wā o ka hoʻomaʻamaʻa ʻana, pono ʻoe e noʻonoʻo, hoʻomaha, a me ka hanu, hiki ke hoʻomaikaʻi i kou kūlana noʻonoʻo.A ʻike pū ʻia ka hoʻomaʻamaʻa ʻana ʻana ma ke ʻano he ala e hōʻoluʻolu ai i ke kaumaha a hoʻoikaika i kou manaʻo mālie a paʻa.

hooikaika kino 4

ʻO kēia nā pōmaikaʻi ʻeono o ka hoʻomaʻamaʻa hoʻopololei mau ʻana aʻu e manaʻo nei e hiki iā ʻoe ke hoʻokomo i kāu papahana hoʻoikaika kino no ke kino olakino a ʻoi aku ka ikaika.


Ka manawa hoʻouna: Jul-10-2024