• FIT-LEI

ʻO ke kumu o ka bodybuilding ʻo ia ke kūkulu ʻana i ka ʻiʻo, hoʻomaikaʻi i ke ʻano o ke kino, a hoʻoikaika ʻoe i kou ikaika a palekana.Eia naʻe, pili kekahi poʻe wīwī i nā pilikia kūkulu ʻiʻo, ʻaʻole maʻalahi ke kaumaha e piʻi i 4, 5 paona, hoʻōki i ke aʻo ʻana no kekahi manawa ma hope o ka lilo ʻana o ke kaumaha 3, 4 paona, ʻoi aku ka maopopo o ka ulu ʻana o ka ʻiʻo, ma hope o i kekahi manawa, e lilo ana ka pono o ke kūkulu ʻana i ka ʻiʻo, paʻakikī ke hoʻomau i ka haki ʻana.

11

 

No laila, no kēia mau pilikia o ke kūkulu ʻana i ka ʻiʻo, he aha nā ʻōlelo paipai e hiki ke kōkua iā lākou e ulu i 3 paona o ka ʻiʻo maʻemaʻe i ka manawa pōkole?

ʻO ka mea mua, pono mākou e nānā i ka hana hui.Hiki i nā hoʻomaʻamaʻa hoʻohuihui e like me nā paʻi paʻi, huki-ups, a me nā squats ke hoʻonui i ka maikaʻi o ka hoʻoikaika ʻana i nā ʻiʻo ma o ka hoʻopili ʻana i nā hui puʻupuʻu i loko o ke kino i ka manawa like.

I ka hoʻomaʻamaʻa ʻana i ke kūkulu ʻana i ka ʻiʻo, pono i nā poʻe hoʻomaka e hoʻemi i nā neʻe kaʻawale a hoʻomaʻamaʻa i nā neʻe paʻakikī, hiki ke hoʻoikaika i ka ulu ʻana o ka ʻiʻo.

22

 

ʻO ka lua, pono kākou e makaʻala i ka hoʻomaʻamaʻa wāwae.ʻO nā wāwae kekahi o nā puʻupuʻu ʻiʻo nui loa o ke kino a he ʻāpana koʻikoʻi o ke kūkulu ʻana i ka ʻiʻo e hiki ke kōkua iā ʻoe e wāwahi i kahi bottleneck.

Ma ka hoʻomaʻamaʻa wāwae, hiki ke hoʻohana ʻia ka squat, ka huki paʻakikī a me nā hana ʻē aʻe e hoʻoulu ai i nā ʻiʻo o ka ʻūhā a me ka bipi keiki, a laila e hoʻoulu ai i ka huna ʻana o ka testosterone a hoʻoikaika i ka ulu ʻana o nā ʻiʻo wāwae.ʻO ka ulu ʻana o ka ʻiʻo e kōkua i ka hoʻonui ʻana i ka nui o ka metabolic o ke kino, e puhi ana i nā calorie hou aʻe, a pēlā e kāohi ai i ka hōʻiliʻili momona.

33

 

ʻO ke kolu, e ʻai i ka meaʻai nui me ka nui o ka protein.He kumu waiwai nui ka protein no ka ulu ʻana o ka ʻiʻo, a ʻo ia kekahi o nā kumu nui no ke kūkulu ʻana i ka ʻiʻo.No laila, pono e noʻonoʻo nā pilikia o ke kūkulu ʻana i ka ʻiʻo i ka lawe ʻana i ka protein.

I ka wā o ke kūkulu ʻana i ka ʻiʻo, pono mākou e ʻai i nā meaʻai kiʻekiʻe-protein, e like me ka umauma moa, ka iʻa, ka ʻōpae, nā hua manu, a me nā mea ʻē aʻe, e hoʻohui i ka protein.I ka manawa like, i mea e komo maikaʻi ai i ka protein, ua ʻōlelo ʻia e puʻunaue i ka meaʻai o ka lā i nā meaʻai he nui, e like me ka ʻai ʻana i 5-6 mau manawa i ka lā, hiki ke hoʻomaikaʻi i ka helu absorption o ka protein a kōkua i ke kūkulu ʻana i ka ʻiʻo.

44

 

A ʻo ka hope, hoʻomaʻamaʻa hui super.ʻO ka hoʻomaʻamaʻa pūʻulu super e pili ana i ka hoʻomaʻamaʻa kiʻekiʻe, kiʻekiʻe kiʻekiʻe i kahi manawa pōkole, e like me ka squats a me ka huki paʻakikī i hui pū ʻia, ka paʻi paʻi a me ka hui pū ʻana, a me nā mea ʻē aʻe, e hāʻawi i nā ʻiʻo i lawa ka manaʻo pump.

Hiki i kēia ʻano hoʻomaʻamaʻa ke hoʻoulu i nā pūʻulu ʻiʻo he nui, hoʻomaikaʻi i ka hoʻomanawanui ʻana o ka ʻiʻo a me ka mana pahū, a laila hoʻoikaika i ka ulu ʻana o ka ʻiʻo.Ke alakaʻi nei i ka hoʻomaʻamaʻa hui super, pono e hoʻolohe i ka hoʻonohonoho kūpono o ka ikaika aʻo a me ka manawa e pale aku ai i ka luhi a me ka hōʻeha.

55


Ka manawa hoʻouna: ʻOkakopa-19-2023