• FIT-LEI

Pehea e hiki ai iā ʻoe ke hoʻokala i kou mau ʻiʻo i ka wā hoʻoikaika kino?


Ma waho aʻe o ka hoʻomaʻamaʻa kaumaha kūpono e hoʻomaikaʻi ai i ka nui o ka ʻiʻo, pono mākou e hoʻomalu i ka pakeneka momona o ko mākou kino.No ka mea e uhi ka momona i ka laina ʻiʻo, ʻaʻole ʻike ʻia kāu ʻiʻo tendon.
hooikaika kino 1

ʻO ka Xiaobian ma hope nei e kaʻana like i kekahi mau hana, hiki ke hoʻomaʻamaʻa i kou mau ʻiʻo i ʻoi aʻe!
1, hoʻomaikaʻi mālie i ka ikaika o ka hoʻomaʻamaʻa aerobic
I ka wā o ka hoʻomaʻamaʻa ʻana i ka ʻiʻo, pono mākou e mālama i ka hoʻomaʻamaʻa aerobic 2-3 mau manawa i ka pule, hiki i ka hoʻomaʻamaʻa aerobic ke hoʻoikaika i ka puʻuwai a me ka māmā, hoʻomaikaʻi i kou hiki ke hoʻoikaika kino.Eia nō naʻe, pili ka haʻahaʻa haʻahaʻa aerobic i ka pono o ka ulu ʻana o ka ʻiʻo, ua ʻōlelo ʻia e hoʻonui mālie ʻoe i ka ikaika o ka hoʻomaʻamaʻa aerobic.
hooikaika kino 1 hooikaika kino 2

I ka hoʻomaka ʻana, hiki iā ʻoe ke hoʻomalu wale i ka jogging, kaʻa paikikala a me nā haʻuki ʻē aʻe, akā ma hope o kekahi manawa, e hoʻomaikaʻi kou mākaukau haʻuki, e ikaika ka hoʻomanawanui kino, hiki iā mākou ke koho i ka hoʻomaʻamaʻa wā lōʻihi kiʻekiʻe, ua hui pū ʻia kēia mau hana aerobic me ʻO ka hoʻoikaika kino, e wāwahi i ka momona a me ka hoʻoikaika kino, hiki ke kōkua iā ʻoe e palaki i ka momona haʻahaʻa o ke kino i ka manawa like, i mea e hōʻike ai nā laina ʻiʻo.
ʻO ka hoʻomaʻamaʻa wā lōʻihi kiʻekiʻe, e like me ka hoʻomaʻamaʻa wā HIIT, ke kaula lele, ka hoʻomaʻamaʻa holo sprint, pono wale 20-30 mau minuke i kēlā me kēia manawa e hoʻokō ai i ke kumu o ka hoʻomaʻamaʻa, ka manawa pōkole, nā pono olakino kiʻekiʻe.
hooikaika kino 3
2. E hoʻonui i ka protein a me ka nui o nā kalapona ma hope o ke aʻo ʻana
ʻAʻole hiki ke hoʻokaʻawale ʻia ka ulu ʻana o ka ʻiʻo mai ka hoʻohui ʻana i ka meaʻai, a ʻo ke aʻo ʻana e ʻai i ka wā hoʻoikaika kino hiki ke hoʻomaikaʻi i ka pono o ke kūkulu ʻana i ka ʻiʻo.Ma hope o ka hoʻomaʻamaʻa kino ʻana o nā ʻiʻo i ka mokuʻāina, i kēia manawa hiki i nā meaʻai keu ke hoʻopiha i ka ikehu i nā ʻiʻo, a haʻahaʻa loa ka helu synthesis o ka momona.
No laila, 30 mau minuke ma hope o ka hoʻomaʻamaʻa hoʻoikaika kino, hiki iā ʻoe ke koho e ʻai i kahi hua manu i hoʻolapalapa ʻia + 2 mau ʻāpana palaoa holoʻokoʻa a i ʻole kahi kīʻaha o ka protein whey + he kīʻaha oatmeal e hoʻohui i ka meaʻai o ke kino, hoʻomaikaʻi i ka wikiwiki o ka hoʻoponopono ʻana i ka ʻiʻo, no laila. ʻoi aku ka ikaika o nā ʻiʻo.
hooikaika kino 4

3. E mālama i ka meaʻai momona haʻahaʻa a hoʻohui i nā momona maikaʻi
ʻO ka momona kahi mea waiwai nui no ke kino, hiki ke hoʻoikaika i ka synthesis o nā hormones a kōkua i ka synthesis o nā ʻiʻo.Eia nō naʻe, hiki i ka ʻai ʻana i ka momona ke hoʻonui i ka momona.
Aia ka momona ma nā wahi a pau, a hiki iā ʻoe ke ʻai nui inā ʻaʻole ʻoe makaʻala.Loaʻa nā momona i nā hua manu, iʻa, puaʻa, avocados, nati, kokoleka, a me nā keke.ʻAʻole maikaʻi nā ʻakika Trans fatty no kou olakino.Hiki iā lākou ke alakaʻi i ka momona a me ka maʻi cardiovascular.
hooikaika kino 5

Pono kākou e hoʻolohe i ka meaʻai maikaʻi, hoʻohui i ka momona kiʻekiʻe, koho i nā hua manu, iʻa, nā nati e mālama i ka momona o ke kino, koho i nā aila olakino e like me ka aila ʻoliva i ka wā e kuke ai, hana i ka aila haʻahaʻa a me ka kuke paʻakai, hoʻomalu i ka ʻai ʻana o momona.
I ka manawa like, pono ʻoe e haʻalele i nā ʻano kuki a pau, ke kokoleka, ka meaʻai maikaʻi ʻole, ka momona o kēia mau meaʻai ʻaʻole kūpono i ke olakino, e hoʻopilikia i ka pono o ka hoʻoikaika kino.

4, akamai puunaue o ka carbohydrate meaʻai nui
hooikaika kino 6
ʻOkoʻa ka hoʻohana ʻana o ke kino i nā kaʻapona i nā manawa like ʻole.ʻAʻole hiki i ke kino ke hiki i ke kakahiaka, i ka wā e hiki ai i ka hoʻohui ʻana o nā carbohydrates ke hāʻawi i ka hoʻoikaika metabolic i ke kino, a ʻoi aku ka haʻahaʻa o ka momona synthesis i kēia manawa.
I ka pō, kokoke i ka manawa hiamoe, i kēia manawa ke emi nei ka coefficient o ka hoʻoikaika kino, a ʻoi aku ka nui o nā carbohydrates i kēia manawa, a maʻalahi ka momona e hōʻiliʻili.
No laila, hiki iā mākou ke hoʻohui i ka meaʻai koʻikoʻi carbohydrate i ke kakahiaka a ma mua a ma hope o ka hoʻomaʻamaʻa ʻana, a hoʻemi i ka ʻai ʻana i ka meaʻai koʻikoʻi o ka carbohydrate i ke ahiahi, e kōkua ana i ke kūkulu ʻana i ka ʻiʻo a hoʻemi i ka momona a hoʻomaikaʻi i ka hopena o ke kino.


Ka manawa hoʻouna: Jan-09-2024