• FIT-LEI

ʻO ka hele wāwae he hana maʻalahi, haʻahaʻa, hoʻihoʻi kiʻekiʻe aerobic i loaʻa nā pōmaikaʻi nui no ke olakino kino a me ka noʻonoʻo.ʻAʻole hiki i ka hele wāwae he 10,000 mau ʻanuʻu i ka lā ke mālama i kou kino a hoʻonui i kou metabolism, akā lawe pū kekahi i nā pono like ʻole i kou kino.

hooikaika kino 1

 

E nānā kākou i nā haʻalulu i loaʻa iā ʻoe he 10,000 kapuaʻi i ka lā.

ʻO ka mea mua, e hoʻonui i ka hana cardiopulmonary

Hiki i ka hele wāwae ke hoʻoikaika maikaʻi i ka hana o ka puʻuwai a me ka māmā, hoʻomaikaʻi i ka pae hoʻomanawanui o ke kino, a hoʻolohi i ka wikiwiki o ke kino.Ma o ka hoʻoikaika mau ʻana, e hoʻonui mālie ʻia ka hiki ke hoʻopaʻa ʻia o ka puʻuwai, a e hoʻomaikaʻi ʻia hoʻi ka hiki ʻana o ka māmā, i mea e kūpono ai i nā pono o nā haʻuki like ʻole a me ke ola.

2. Hoʻonui i ke kahe koko

Hiki i ka hele wāwae ke hoʻomaikaʻi i ke kahe koko, hoʻoikaika i ka elasticity o ke kīʻaha koko, hoʻohaʻahaʻa i ke koko, a hoʻemi i ka pilikia o ke koko koko.I ka wā e hele ai, ʻo ka ʻoki a me ka hoʻomaha ʻana o nā ʻiʻo e hoʻoikaika i ke kahe o ke koko, kōkua i ka hoʻomaʻemaʻe ʻana i nā kīʻaha koko o nā ʻōpala a me nā toxins, akā hoʻoikaika pū i ka neʻe ʻana o ka ʻōpū, hoʻomaikaʻi i nā pilikia constipation.

hooikaika kino 2

ʻO ke kolu, hoʻomaikaʻi i ka palekana

ʻO ka hele wāwae e hoʻoikaika i ka pale ʻana o ke kino a hoʻemi i ka pilikia o ka maʻi.Hiki i ka hoʻoikaika kino ke hoʻoikaika i ka hana o nā cell immune a hoʻomaikaʻi i ke kūʻē o ke kino i nā maʻi.E hoʻomau i ka hele wāwae i kēlā me kēia lā, i ʻoi aku ka ikaika o ke kino e pale aku i ka hoʻouka ʻia ʻana o nā maʻi maʻi like ʻole.

4. Hoʻonui i ka metabolism

Hiki i ka hele wāwae ke hoʻoikaika i ka metabolism, kōkua i ke kino e puhi i nā calorie hou aʻe a lilo ke kaumaha.I ka manawa like, hiki i ka hoʻoikaika kino ke hoʻonui i ka nui a me ka ikaika o nā ʻiʻo, e ʻoi aku ka paʻa a me ke ʻano o ke kino.

No ka poʻe i makemake e hoʻemi i ke kaumaha a i ʻole ke kino, ʻaʻohe kumu kino i ka hoʻomaka, a he koho maikaʻi loa ke koho ʻana i ka hoʻoikaika hele wāwae.

hooikaika kino 3 hooikaika kino =3

5. Hoʻopau i ke kaumaha a me ka hopohopo

Hiki i ka hele wāwae ke hoʻomaha i ke kaumaha a me ka hopohopo a kōkua i ka hoʻomaikaʻi ʻana i ke olakino noʻonoʻo.I ka hele wāwae ʻana, hoʻokuʻu ke kino i nā hormones e like me endorphins, e kōkua i ka hoʻoponopono ʻana i ke ʻano a me ka hoʻemi ʻana i nā hopena o nā manaʻo maikaʻi ʻole.Ma o ka hoʻomaʻamaʻa haʻahaʻa, hiki iā ʻoe ke mālama i ka manaʻo maikaʻi a me ka manaʻo maikaʻi, hoʻomaikaʻi i ka pale ʻana i ke kaumaha, hoʻomaha a hauʻoli ke kino a me ka noʻonoʻo.

6. Hoʻonui i ka hoʻomanaʻo lolo

Hiki i ka hele wāwae ke hoʻomaikaʻi i ka maʻalahi o nā lālāhooikaika kino 3a me ka māmā holo o ka lolo.I ka wā o ka hele wāwae, hiki ke hoʻoikaika i ka hippocampus, hiki ke hoʻoikaika ʻia ka ulu ʻana o ka lolo, hiki ke hoʻomaikaʻi ʻia ka hoʻomanaʻo a me ke aʻo ʻana, a hiki ke pale pono i ka pilikia o ka maʻi Alzheimer a hiki ke hoʻomaikaʻi maikaʻi ʻia ka wikiwiki o ka pane.

 


Ka manawa hoʻouna: Dec-27-2023